Hemma hos Martha Stewart

Det växer så det knakar i min trädgård. Inte minst zucchinin. Så jag började leta recept, och hamnande på Martha Stewarts hemsida. Massa smarrigheter, bland annat detta recept på quesadillas, som jag tänker pröva: en quesadilla (en slags tortilla) är fylld med bönor och strimlad ost. I Marthas recept är bönorna utbytta mot kokta eller stekta zucchini innan de värms på grillen eller i brödrosten. Serveras tillsammans med cream fraiche, salladsblad, avocado och lite salsa. Ca 35 min. Resultatet ses på bilden nedan till höger.
Har du ett eget favoritrecept där zucchini/squash ingår? Berätta!
Jag har nämnt det tidigare - att jag gillar sättet att arrangera en sittplats direkt nedanför fönstret och skapa en ljus, inbjudande plats att arbeta, läsa, samtala, varva ner och koppla av. Marta Stewart har flera sådana platser i sina olika hem.
Jag passade även på att titta in i hennes olika kök. Hennes första kök var relativt mörkt, med (obahandlade?) träpaneler på väggar & inredning. Köket renoverades på 1990-talet och målades vitt. Samma möblering, med "tusen" kopparkärl over köksön. I collaget finns även bilder från hennes nuvarande, gråmålade kök. Man undrar hur stor familj och vänkrets Martha har...

Jag måste erkänna att jag blir smått avundsjuk på ordningen i hennes arbetsrum. Stylat? You bet ;-)